tiistai 29. marraskuuta 2016

Joulu mielessä

Ei vaan voi välttyä jouluisten koristeiden tekemiseltä. Vanhojakin on niin paljon, että koristelisi hyvinkin pari kolme kotia, mutta kun tykkää tällasia näperrellä niin valikoima sen kun kasvaa. Tiedän jo valmiiksi, että suurin osa vanhoista jää yläkomeroon odottamaan mahdollista vuoroaa jonain jouluna.
Tällasta eilen
Tarvikkeet: kertakäyttöviinilasi, josta jalka sahattu pois, tekolunta hiutaleina ja pastana, gessoa, kimalletähtiä, Tim Holtzin valikoimista pulloharjakuusia ja mitälie elukoita (ehkä peuroja). Lisäksi liimaa, kimallehileitä, akrylimaalia ja musta tussi.
Elukat maalasin akrylimaalilla ensin harmaalla ja sitten tuputtelin valkoista ja lopuksi tussilla pilkkuja. Kuusiin sivelin ohuelti liimaa ja pyörittelin sitten kimallehileissä.
Kartongista leikkasin pikkasen isomman ympyrän kuin viinilasin suu. Liimailin puut ja elukat siihen ja ripottelin lumihiutaleita. Sitten viinilasin reunaan liimaa ja asettelin sen siten, että kartongin reunaa jäi näkyviin joka puolelta saman verran. Sitten vähän lumipastaa raunaan  ja lasin yläosaan tuputtelin sormella gessoa. Vähän vielä kimalletähtiä ja valmis. Koko systeemillä on korkeutta 10,5 cm ja pohjan halkaisija on 8 cm
Jospa pari vielä lisää tekisin ja siitä tämän joulun joulumaa pikkuhiljaa rakentuu.
Asiasta toiseen, meille satoi sentin verran lunta eilen. Tänään paistaa aurinko ja tuo vähäinenkin lumi tekee maiseman kauniiksi.
Aurinkoista tiistaita ystävät!


14 kommenttia:

  1. Tosi kaunis asetelma. Olen noita jo aiemmin ihaillut. Olis kyllä helppo tehdä itsekin. Yhdessä ohjeessa oli limsapullosta laikattu pala pois ja jatko oli ton tyyppinen. Limsapulloja olis,gessoakin ja kimalletta löytyis, muttei kuusia eikä elukoita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuija :)
      Limsapullosta itsekkin oli alkuperäinen ajatus, mutta kun meillä ei limsapulloja ole, ei tyhjiä eikä täysiä niin mietin sitten jotain muuta vaihtoehtoa ja näitä viinilaseja oli kesäkeittiössä. Olisin halunnut vähän isomman, mutta en löytänyt kaupastakaan.

      Poista
  2. Onpas ihana!😍
    Mukavaa illan jatkoa!

    VastaaPoista
  3. Kiitos Sari:) Samoin mukavaa illanjatkoa sinulle!

    VastaaPoista
  4. Mukava juttu, ei vaadi liian erityisiä tarvikkeita. Ja hyvin kaunis koriste syntyy.

    VastaaPoista
  5. Todella kaunis asetelma. Ihana tunnelma.

    VastaaPoista
  6. Kiva jouluinen asetelma. Mukavaa joulukuun ensimmäistä ♥

    VastaaPoista
  7. Ihana jouluinen asetelma :) Sama täällä aina, että on vain niin kiva näperrellä kaikkea ja osa menee odottamaan kaappeihin. Mukavaa loppuviikkoa tv Liisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Liisa ☺
      Minkäs näpertelijä itselleen voi.

      Poista
  8. Vastaukset
    1. Kiitos Täti Punainen ja mukavaa joulukuuta myös sinulle :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!