torstai 8. joulukuuta 2016

Pikkuhiljaa

Pikkuhiljaa näyttää joulu meille hiippailevan. Joulukortit ovat valmiina postitukseen. Pihalle on jo laitettu valoja, kun on niin tosi pimeää koska lunta ei ole. Jälleen on tullut joulukoristeita värkättyä, ja malttamattomana olen ne sitten jo esille laittanut.
Jokin aika sitten tein kertakäyttöviinilasiin tällaisen
Tänään kului muutama tunti tällaisen värkkäämisessä

Kun on vuosia verstaalla kaikenlaista tehnyt myyntiinkin, niin erinäisiä materiaaleja on jäänyt varastoon. Kuten esimerkiksi nuo kolme peiliä, jotka yhteen liimattuina olivat just sopivan kokoiset tanakkaan pahvilaatikkoon, joka oli ollut spray-maalausalustana. Löytyi myös sopivan kokoinen pätkä huovutettua paksua lankaa, jonka liimasin peilien ympärille.Minijätskitikkuja tarvitsin joskus johonkin aitarakennelmaan ja niitäkin oli iso pussillinen. Valkoista gessoa pariin kertaan ja kaikki saivat saman valkoisen värin. Porot tein jo aikaisemmin ja koottavan kuusen embossasin joka puolelta. Lumilyhdyn pallot ovat pieniä halk.18 mm massapalloja, jotka päällystin Foam Clay Glitter-massalla. Lyhdyn sisällä palaa led-minituikku. Lapintyttö-nukke on nukkekokoelmastani ja sen laatassa luki, että äiti on sen tuonut vuonna 1979.
Aidan päälle laitoin vähän lumipastaa ja ripauksen kimalleliimaa. Peiliin liimailin vähän tarratähtiä ja taakse kiinnitin valosarjan, jossa on 12 lamppua. Lumen virkaa laatikon pohjalla tekee pari kuituliinaa.

Koko systeemillä on kokoa 38 x27 cm ja korkeus on 26 cm.

Harmittaa aina se, että hyasintit kasvavat niin nopeasti pituutta huoneenlämmössä eikä niitä mitään mieltä ole kuistillakaan pitää kun sieltä ei yleensä edes kuljeta. Laitoin kokeeksi kolme hyasinttia keittiön ikkunan väliin. Ei ollut sellaista kippoa, joka olisi ikkunan väliin mahtunut ja ratkaisin pulman hyvin yksinkertaisesti kääräisemällä foliota sipulin ympärille. Nyt on niin leutoa, että varmaan ihanneoltavat on kukkasilla ikkunan välissä. Jos tulee kovia pakkasia niin täytyy sitten ehkä ottaa pois.




Otturi-Vili tuli mainospostin kylkiäisenä ja laittautui joulutähden viereen istumaan. Olisi sopinut niin hyvin siihen koristeeksi



Joulupukkikin on jo liikenteessä. Käväisi meillä, mutta ei mitään lahjoja ollut mukana :)



Nyt kun Itsenäisyypäiväkoristelu on poistettu niin voisi ruveta rakentamaan joulumaata olkkarin lipaston päälle.


Oikein hyvää loppuviikkoa!


31 kommenttia:

  1. Kyllä olet kaikkea hienoa värkkäillyt. Olisipa mulla poroja, voisin värkkäillä kans pullosta asetelman. Mutta niitä poroja ei ole meillä päin.
    Vai ei tuonut pukki mitään, no miksei ??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuija :) Ilmeisesti en ole ollut tarpeeksi kiltti kun lahjoja ri tullut, pitää tsempata :)

      Poista
  2. Kauniita askarteluita!
    Itse en pysty hyacintteja meille hankkimaan voimakkaan tuoksun takia.
    Ihanaa joulun odotusta sinulle!♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Täti punainen :) Minulla on sama juttu, että yksi hyasintti vielä menettelee, mutta ei useampia. Jos tuo ikkunan välissäpitäminen osoittautuu hyväksi niin sitten ei ole ongelmaa tuoksulle herkistymisestä.

      Poista
  3. Voi mitä ihanuuksia! Joulumaa kertkaikkiaan lumoava! Kyllä sinä olet kätevä käsistäsi:)

    VastaaPoista
  4. Upeita jouluvalmisteluja olet tehnyt. Huikean upeita nuo asetelmat.

    VastaaPoista
  5. Ihanan joulumaan olet askarrellut! Kiva idea tuo kertakäyttöviinilasin uusiokäyttö.

    VastaaPoista
  6. Kaikenlaista mukavaa ja kaunista :)

    VastaaPoista
  7. Kaunis joulumaa ja tuo hyasintti idea on hyvä. Olen allerginen niille, mutta noin niitä voiskin pitää. Joka vuosi niitä saan, mutta olen joutunut laittaan ne ulos. Tarttee kokeilla 😊

    VastaaPoista
  8. Hiin kaunista. Lasi sisältöineen ja joulumaa, tunnelma on ihanan talvinen. Tuollainen lapin nukke on minullakin, edesmenneen äitini nukke, pari vuotta vanhempi kuin sinun, on hankittu vuonna 1977. Pitäisiköhän se kaivaa säilytys laatikostaan jouluksi esille, sopisihan se tonttujen kaveriksi, kun lapista on kotoisin.

    VastaaPoista
  9. Onpa kaunis jouluasetelma ja taas hyviä ideoita olet löytänyt. Minulla ei onneksi vielä hyasintit ole kasvaneet liian pitkiksi. No nehän voi laittaa sitten maljakkoon, mikäli liian pitkäksi venähtää. Mukavaa viikonloppua tv Liisa

    VastaaPoista
  10. Minilappimaailma on suloista ja kiehtovaa katsottavaa. Kuin kolmiuloitteinen joulukortti. Valot tekevät siitä aidon ja eläväisen. Lisäksi se on hyvin kaunis!

    VastaaPoista
  11. Bloginin hallinnoiminen ei nyt onnistu, en tiedä mitä on tapahtunut. Koska aina päivitän samalta koneelta niin en kirjaudu ulos. Nyt minut on kirjattu ulos jonkun muun toimesta enkä pääse kirjautumaan sisälle. Tai pääsen, mutta tulee ilmoitus, etten kirjoita vielä yhtään blogia. Olen laittanut bloggerille palautetta, tiedä milloin vastaavat tai vastaavatko milloinkaan. Joudun kommentoimaankin tänne omaan blogiin selvittämällä kahteen kertaan, etten ole robotti. Blogit sentään näkyvät vielä. Voikohan blogin joku kaapata? Jos jollain on hyviä neuvoja niin saa antaa.

    VastaaPoista
  12. Ei kerro hyvää bloggerista tämä.
    Kun olen ryhtynyt kommentoimaan sinun tai johonkin muuhun blogiin, minulle on tullut kyselyitä sähköpostiosoitteesta ja puhelinnumerostakin. Vaikka olisin edellisinä päivinä kommentoinut. Puhelinnumeroa en ole sinne kirjannut. Olen lakannut yrittämästä ja myöhemmin sitä ei kysyttykään.
    Toivottasti pian selvittävät blogisi asian. Täällä odotetaan hartaasti blogisi jatkumista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsti kommentistasi :)
      Ei näytä selviävän, bloggerista ei ole oltu yhteyksissä, tuskin ollaankaan.
      Tuntuu aika tyhjältä olla ilman blogia, joten kun saadaan joulu vietettyä niin enköhän ala suunnitella uutta tulemista :)

      Poista
    2. Ihanaa luettavaa! Tämä on hyvä uutinen!

      Poista
  13. Hyvää Joulua kaikesta huolimatta.

    VastaaPoista
  14. On se harmittavaa, kun näin tapahtuu. Tuntuisi tyhjältä ilaman blogia, kun on jo vuosia sitä pitänyt.
    Jos bloggeri ei auta, niin uusi blogi alkuun taas.
    Hyvää jouluna aikaa ja onnea tulevalle vuodelle näistä harmeista huolimatta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Armiida 😊
      Ei bloggeria tunnu kiinnostavan eikä tästä ilmeisesti muuta tietä eteenpäin ole kuin uusi blogi. En oikein osaa ilmankaan olla.
      Kunhan joulunpyhät on vietetty niin alan suunnitella uutta.

      Poista
  15. https://enkulinkasityot.blogspot.fi/search/label/musiikkihaaste
    Aloitin musiikkihaasteeni uudestaan

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!